„Никога не съм очаквал, че ще има подобен натиск. Винаги съм казвал, че трябва да се подкрепя отборът, с когото работим, но подобно нещо не бях виждал - хора се страхуват за семействата си и за себе си“. Това каза бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на новата партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов вчера в Русе. В Канев център той и зам.председателят на партията Павел Вълнев участваха в първото официално събиране на областната структура на партията. Засега  областен ръководител на „Републиканци за България“ за Русе ще бъде Бранимир Стефанов, също бивш член на ГЕРБ. 
Цветанов коментира, че е изненадан от депутата Пламен Нунев, който според него носи вина за смяната на властта в Русе и победата на БСП на местните избори: „Аз съм убеден, че това стана по вина на Пламен Нунев, който не защити бившият кмет Пламен Стоилов. Персонална вина имат и Борисов, и Изпълнителната комисия, която взе решение да не подкрепят Стоилов“.
Пред „Утро“ русенският лидер на партията Бранимир Стефанов заяви, че местната организация ще бъде учредена официално следващия месец и тогава ще започне обсъждането на идеи за регионалното и икономическото развитие в града.