Интригуващ спектакъл-пърформанс ще разкаже по нетрадиционен начин за Слънчевата система, за звездите, за Космоса и за бъдещето на човечеството. Русенци ще видят тази звездна комедия, която е дело на учени и специалисти, на 7 ноември от 19 ч в Дом Канети. Организатор на русенската спирка по време на националното турне на спектакъла „Дългият път към звездите“ е сдружението за изкуство и култура „Блок 14“. 
Представлението представя по забавен и остроумен начин факти и важни въпроси за вселената и за хората. То се играе вече трета година, а през март 2021 г. е поканено да участва във фестивала „Teatro della Meraviglia 2021“ в италианския град Тренто. 
Зад екипа на театралния пърформанс стоят имената на Андреа Брунело (режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre - Италия), д-р Владимир Божилов (от катедра „Астрономия“ в Софийския университет „Св.Климент Охридски“) и Димитър Узунов (режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi - Париж и Арте Урбана Колектив - София).  Проектът е част от програмата „Пловдив - Европейска столица на културата“, а турнето се реализира с финансиране от Министерство на културата.