Нямам идея от кого се заразих с коронавирус. През всичките дни в Белодробната болница, където ме лекуваха, прехвърлих всичките си срещи с хора, но за никого от тях не съм чул да е бил с коронавирус. Това каза вчера за „Утро“ току-що изписаният от Специализираната болница за белодробни заболявания „Димитър Граматиков“ председател на Общинския съвет Иво Пазарджиев.
На 17 и 18 октомври /събота и неделя/ той почувствал пресъхване в устата и постоянно пиел вода, но не отдавал жаждата си на заразяване с Ковид-19. В понеделник - 19 октомври, обаче се събудил с температура 38.7 градуса, до вечерта загубил вкус и обоняние и твърдо решил на сутринта да отиде на преглед в Белодробната болница.
Там след щателен преглед и рентгенова снимка се установила двойна бронхопневмония, след което му е взета проба за PCR тест. Резултатът доказал, че е заразен с коронавирус, след което започнало лечение.
Пускаха ми по две банки на ден, само вчера ми вляха една и ме изписаха, посочи Иво Пазарджиев.
По думите му той е прекарал сравнително леко заразата и не е имал проблеми с дишането. През цялото време лекарите са били неотлъчно до леглото му и са положили много грижи за излекуването му, за което Пазарджиев им благодари от сърце и им пожела здраве, професионални успехи и удовлетворение. 
От вчера той е в 10-дневна карантина, назначена от РЗИ, която ще прекара сам вкъщи.