Третото издание на единствения в България конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ започва в сряда, 28 октомври. Публиката ще види трите номинирани за наградата постановки, които е селектирала Богдана Костуркова, драматург на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София. 
Първият спектакъл е „Януари“ на Йордан Радичков, постановка на Дамян Тенев в хасковския театър „Иван Димов“. На 29 октомври Ованес Торосян ще покаже своя авторски моноспектакъл „Game Over“. На 30 октомври русенци ще гледат „Една крачка до предела“ по пиесата „Норвегия.днес“ на родения в Прага немскоезичен драматург, белетрист, архитект, сценограф и музикант Игор Бауерзима. 
На 31 октомври, събота, журито ще обяви кой печели тазгодишната награда „Слава Шкаров“. Веднага след това русенската театрална трупа ще представи най-новата си премиера „Рожден ден“ на Харолд Пинтър. Постановката е на Веселин Петров - носителя на приза „Слави Шкаров“ от миналата година. Това е и наградата - отличеният млад режисьор получава правото да направи постановка с русенския театър на пиеса по свой избор. 
Националният конкурс за млад режисьор се подкрепя от Община Русе по програма „Култура“ още от неговото създаване през 2018 година. Това е начинът театърът и градът да покажат почитта си към Слави Шкаров, един от най-авангардните и впечатляващи български театрални режисьори, чийто най-пълноценен творчески период е свързан с театър „Сава Огнянов“ в Русе.