Едно неочаквано премеждие изправя 67-годишната Хайрие Гарибова от Глоджево лице в лице с професионализма на личния й лекар и неговия екип.
„Имам хроничен бронхит от дълги години. В сряда започнах пак да кашлям и за да не се усложни повече, отидох до местната здравна служба в Глоджево. Личният ми лекар д-р Айдън Джиниев ме прегледа и ми назначи терапия. Като излязох от сградата обаче, ми пречерня и припаднах. Сега съм жива благодарение на бързата и професионална намеса на целия медицински екип начело с д-р Джиниев, дългогодишния ни фелдшер Аляйдин Джиниев и медицинските сестри Хабибе Джиниева, Айджан Демиранова и Синерай Абтула“.
Това разказа за „Утро“ Хайрие Гарибова от Глоджево, която поиска чрез страниците на вестника да изрази благодарността си към доктор Джениев и неговия екип. Макар да е наясно, че в такъв момент и хилядите благодарности са малко.
„От друга страна се радвам, че в тази голяма икономическа криза и в пандемията от Ковид-19 все още се намират млади специалисти, които остават да работят в нашите географски ширини, макар че заплащането им е далеч от това, което им се полага. Трябва да сме им благодарни за това, защото всички знаем как от 9 милиона се стопихме на 6.9 милиона, защо децата ни отлитат в чужбина, и то без обратен билет. Затова се покланям пред всеотдайния труд на моите спасители“, каза още г-жа Гарибова.