Българката с ключова роля в размяната на компромати в САЩ

Президентската предизборна кампания в САЩ е във финалната си права и очернянето на противника е в пълен ход. Изненадващо 24-годишна българка се оказа ключов участник в размяната на удари под кръста между екипите на Доналд Тръмп и Джо Байдън.

Актрисата Мария Бакалова е заснета в компрометираща ситуация в хотелска стая с адвоката на американския президент и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Става въпрос за сцена, която е част от новия филм на британския актьор и комик Саша Барон Коен, добил световна известност с образа си на Борат от едноименната продукция, която направи през 2006 г.

Българката

се представя

за млада

репортерка,

която взема

интервю от

Джулиани

В един момент се вижда как тя се навежда към него, за да му свали закачения на ревера микрофон, и в това време той поставя ръце в панталона си, седейки на легло. Следва обаче намеса от Коен със следните думи: “Тя е на 15. Тя е твърде стара за теб”.

Във филма “Борат – 2” той играе баща на Бакалова и влиза в хотелската стая, където тя е със 76-годишния адвокат, опитвайки се да отърве дъщеря си Тутар от него.

Сцената е заснета със скрита камера в Ню Йорк. Джулиани твърди, че в нито един момент не се е събличал. Това, което се виждало от разпространени снимки, е как той се обляга назад на леглото, за да си прибере ризата в панталона. Според него целият

този капан му

е заложен като

отмъщение

за разкритията, които направил за сина на кандидат-президента Джо Байдън, който според последните проучвания има преднина пред Тръмп. Позовавайки се на информация от лаптопа на 50-годишния Хънтър Байдън, Джулиани поиска да започне разследване за негови сексуални контакти с непълнолетни момичета и опити за корумпиране на украински олигарси. Това обаче се случи преди дни, докато снимките от хотелската стая са отпреди месеци.

“В нито един момент преди, по време на интервюто или след него не съм се държал неуместно. Ако Саша Барон Коен намеква за друго, то той е хладнокръвен лъжец”, подчертава адвокатът на Тръмп. Той твърди, че

се обадил

в полицията

веднага след

като разбрал,

че е сниман

от известния британски комик, въпреки че в първия момент не го разпознал. Подал сигнал, защото се усъмнил, че това е измама заради нещата, които той крещял. Макар това да се е случило на 7 юли, не е известно до момента да е образувана някаква проверка по случая. 

ФБР отказва да съобщи дали е започнало разследване и по файлове от лаптопа на сина на Джо Байдън, които адвокатът на Тръмп официално предостави на полицията в понеделник.

Джулиани е поканен от Мария Бакалова да даде интервю за мерките срещу коронавируса, които федералното правителство предприема.

Тя флиртува с

него и го кани

в спалнята си,

където има

скрити камери

Адвокатът иска телефона и адреса ѝ.

Във филма българката обаче играе 15-годишната дъщеря на Борат. До сцената в хотелската стая няма никакви признаци, че тя е непълнолетна. Джулиани твърди, че започнал да се съмнява, че това е капан, когато тя му предложила масаж.

Вестниците в САЩ и Великобритания обаче коментират изключително положително работата на българската актриса в новия филм “Борат – 2”, който вече се рекламира по английските улици с плакат на Коен - гол, само с маска на мъжкото му достойнство. Премиерата му е на 23 октомври, но Мария Бакалова вече стана световноизвестна с клопката, в която успява да вкара един от най-близките хора на Тръмп. 

“Ако на актрисата ѝ липсва опит, то тя го компенсира с изумителна воля.

Тя е идеално

комично

допълнение

на веселия

патологичен

лъжец Борат”,

пише американското списание “Венити феър”. То отбелязва, че българката е накарала Джулиани да каже дори, че коронавирусът е произведен в Китай, а Коен в една от последните сцени я прегръща и казва “ти си невероятна”, с което за първи път излиза от екранния си образ.

“Дейли мейл” пък разкрива, че още в подножието на холивудската си кариера Бакалова е започнала да публикува съобщения в инстаграм в подкрепа на движението за правата на чернокожите в САЩ, точно както са го направили и едни от най-големите филмови звезди. Също като тях тя има и лъскави селфита край басейн в Лас Вегас и дори вече направи запомняща се поява в едно от популярните телевизионни шоута в Америка заедно с Коен.

 

 

Българката участва и в италианския сериал “Гомор” 

24-годишната актриса Мария Бакалова е родена в Бургас на 4 юни 1996 г., но сега прекарва по-голяма част от времето си в Америка.

“От 6-годишна свиря на флейта и пея, в 7-и клас реших, че искам до края на живота си да се занимавам с тази позволена шизофрения - актьорството. Влязох в Националното училище по изкуства в Бургас с профил “Актьорство за драматичен театър”, а веднага след като завърших, кандидатствах и ме приеха в НАТФИЗ в класа на проф. Иван Добчев със същата специалност - “Актьорство за драматичен театър”. Мисля, че всъщност човек от съвсем малък знае каква е мисията му, накъде върви и с какво иска да се занимава”, каза преди време младата актриса в интервю за “24 часа”.

Първата ѝ роля в кинопродукция не е голяма. Тя играе ученичката Милена в българския филм “XII а”. За малко се появява и в италианския сериал “Гомор”, в който участва и внучката на Георги Чапкънов - Чапа - Боряна Маноилова. Бакалова е била сред актьорския състав и на филма “Трансгресия”, за който печели награда за най-добра актриса в Торонто.

В страната ни е най-популярна с ролята на Валентина в лентата “Бащата”, която бе отличена с голямата награда “Кристален глобус” в Карлови Вари - един от най-значимите кинофестивали в Централна и Източна Европа. Малко след това прекарва около месец в снимки за филма “Като за последно”, в който си партнира с едни от най-талантливите български актьори като Васил Банов, Антон Радичев, Любен Чаталов и др. Още в края на миналата година актрисата каза пред “24 часа”, че има планове, свързани с голяма продукция зад океана, но не искаше да издава подробности. Вероятно е ставало дума именно за ролята ѝ във филма “Борат - 2”.