Червените се завръщат в групите на Лига Европа

ЦСКА посреща ЧФР Клуж в първи мач за двата отбора от група "А" на Лига Европа. Компания на българите в групата правят още швейцарския шампион Йънг Бойс и италианският гранд Рома, които също играят в днешния ден, пише gong.bg.

Белчев разполага своите в схема 4-2-3-1. Пред вратаря Бусато ще действа квартетът Вион, капитанът Вальо Антов, Юрген Матей и Брадли Мазику. Юнус Санкаре се е оправил от травма и ще подпомага Георги Йомов и новият Жером Синклер, от които трябва да идват пасовете към Али Соу. Опорни халфове пък ще бъдат Амос Юга и Тиаго Родригес.

Дан Петреску излиза с опитен състав в София, като атаката на "железничарите" ще е водена от Дебелиух и Рондон.

Първият шанс в мача бе за ЦСКА. Юнус Санкаре опита удар от средна дистанция, но Винисиус от Клуж блокира. Секунди по-късно Георги Йомов получи вляво на наказателното поле на румънците и стреля силно по диагонала с десния крак, но Кристиан Балгардеан блокира опита на звездата на "червените". След пет минути игра десният бек Тибо Вион центрира добре отдясно към Синклеър, но юношата на Ливърпул не намери добре топката с глава и тя отиде аут. 

В шестата минута вратарят на Клуж Балгардеан допусна да бъде пресиран от Соу и нападателят на ЦСКА отне топката до аутлинията. Гамбиецът не понечи да стреля с левия крак и шутира с десния, но стражът на гостите блокира опита на Соу. В десетата минута Юнус Санкаре стреля с левия крак пред наказателното поле на Клуж, но Балгардеан улови.

В 14-ата минута и дефанзивният халф на ЦСКА - Амос Юга, опита своя късмет с далечен удар, но и той излетя аут.