„Хората нямат инстинкта да следват лидерите си, защото те не са единни и коректни един с друг. Тази година нямаше по-обиждан човек от мен, но аз нито веднъж не съм казал обратно и дума“. Това каза кметът Пенчо Милков по време на вчерашното заседание на Общинския съвет, който разгледа изпратената в Етичната комисия словесна престрелка на предната общинска сесия между съветника от БСП Александър Неделчев и бившия зам.-кмет, сега съветник от ГЕРБ Наталия Кръстева.
След размяна на остри реплики тогава Неделчев взриви групата на ГЕРБ с думите „Няма какво да ви „събарям“, госпожо Кръстева, вие сте се принизили до такова ниво, че човек трябва да внимава да не ви настъпи“. Това накара Орлин Дяков да отнесе случая до етичната комисия с искане за публично порицание за колегата си Неделчев за недопустимо нанасяне на лична обида.
Темата бе бурно обсъждана близо час вчера. Изслушани бяха и двете страни, а на призивите да се извини Александър Неделчев отвърна с отказ и обяснение, че е отправил „професионална критика чрез риторика“.
Тезата му бе подкрепена от мнозинството и не му беше наложено наказание. Въпреки това обаче всички, които се изказаха от трибуната, отправиха призиви да се спазва добрият тон и да не се допускат обиди, нараняващи достойнството и честта на всеки един човек.