Новите машини, за почистване и дезинфекция на открити градски пространства, които Община Русе ще купуват по препоръка на Регионалната здравна инспекция от началото на септември заради влошаващата се пандемична обстановка, ще помагат и за решаването на един стар проблем - почистването на малките улички в Русе, декларира пред общинските съветници вчера кметът Пенчо Милков.
Малогабаритната техника ще може да работи там, където стандартните автомобили не влизат заради недостатъчно пространство, заяви той.
„Това решение беше взето в топлите месеци, когато броят на заразените беше по-малък и сега съм убеден, че сме били прави. Отрязахме си прасеца, за да се не нахраним като в приказките“, коментира кметът Пенчо Милков, относно отпуснатите средства за закупуването на специализираната техника.
Инициативата за купуването й беше подкрепена от мнозинството, но Елеонора Николова не пропусна да припомни на кмета, че в приказката героят отрязва прасеца си не за да се нахрани, а за да засити птицата, която го държи във въздуха.