55 човека в региона са диагностицирани с коронавирус за предходното денонощие. 47 от тях са от Русе, двама са от Тетово, а останалите са от Мартен, Николово, Ветово, Щръклево и Сливо поле. В болници са приети двама души, останалите са в домашна изолация.
Сред инфектираните в Русе са трима ученици от 15 до 18 години от СУ „Васил Левски“, Английската гимназия и Гимназията по електротехника, както и 3-годишно дете от детска градина „Русалка 1“. И четирите деца са в добро здраве и са в домашна изолация. Същото се отнася и за контактувалите с тях съученици и деца от градината.
С коронавирус е и 23-годишна психоложка в Дневния център за деца с увреждания „Мечо Пух“. Тя е заразена от един от установените с Ковид-19 младежи в „Розовата къща“, който е бил при нея на консултация. Заразени са и 77-годишна медицинска сестра и 44-годишна социална работничка от Центъра за лица с психични разстройства „Райна Гатева“. И двете се лекуват в домовете си. 
76-годишен мъж от Ценово е починал от коронавирус в беленската болница „Юлия Вревска“ за изминалото денонщие. Заболяването му е доказано с PCR проба в сряда, след което веднага е хоспитализиран, но през нощта битката му със заразата приключила. С него починалите с коронавирус в Русенско от началото на пандемията станаха 27. 
Общият брой на диагностицираните със заразата от средата на март достигна 697 души. Активните случаи са 267, в болница са настанени 55 души, а 212 са поставени под домашна карантина. За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията вече са 403.