Няколко дни БФС тръби с прессъобщения, че на базата в „Бояна“ започнало обучение на съдиите за работа със системата за видеонаблюдение и видеоконтрол ВАР. Били оборудвани специални помещения, а нашите рефери попивали знания от нидерландския инструктор на ФИФА Майк ван дер Рьост. И, видите ли, арбитрите ни трябвало да бъдат обучени до пролетта, защото тогава системата ще бъде въведена в мачовете от Ефбет Лига. 
И да я въведат, и да да не я въведат, все тази. Разликата само ще е в прахосване на още пари за хонорари на допълнителни хора в тъмната стаичка. Които ще четат тв картинката, както го правят и на терена - за едни отбори ще има, за други няма да има дузпи. Оправданието ще е по нашенски лицемерно: „Щом съдията е преценил така, значи е така“. За едни няма да има игра с ръка заради „дълго рамо“, за други ще има, щото било „късо“. 
Джентълменска Англия я кара през просото със странния ВАР, че нашите ли? Примерът е от миналия уикенд с мача „Евертън“-“Ливърпул“, когато човекът в стаичката не видя как вратарят Пикфорд „транжира“ защитника на „червените“ Върджил ван Дайк, а после му се привидяха някакви милиметри за засада при редовен гол във вратата на евертънци. И Футболната асоциация на Англия почти го защити, извади го само от нарядите за следващия кръг. Но пък го сложи четвърти рефер за друг двубой.
Така още по-слепешката ще я карат у нас. ВАР-джиите ще бъркат избирателно, а БФС ще ги брани по европейския пример за чисто съдийство.
Видяла жабата, че подковават вола, та и тя си вдигнала крака.