Какво се задава пред волейболистите на „Дунав“, след като не успяха да намерят място сред отборите в първата осмица на Суперлигата и ще играят във втората?
Както писа „Утро“, те загубиха шансовете си да са сред най-добрите отбори след третото си място на квалификациите в Бургас и домакинска загуба в плейоф срещу ЦСКА.
Първият мач на дунавци във втория ешелон на елита ще е на 31 октомври, когато ще бъдат домакини на „Берое“. Този мач ще започне в 18 часа.
По интересна е наредбата за провеждане на шампионата. Тя гласи, че първите два отбора в крайното класиране след редовния сезон ще се срещнат в плейофи със седмия и осмия тим в подреждането на елитния Топ 8. Предвиждат се три мача до 2 победи, като с домакинско предимство ще са съставите от първата осмица. Спечелилите плейофите ще участват в мачове на елиминационен принцип до излъчване на новия шампион. 
Според специалистите „Дунав“ ще си оспорва едно от първите два места във втората осмица с „Берое“ и с победителя от допълнителните мачове между „Локомотив“ /Пд/ и „Левски“. Пловдивчани спечелиха срещу „сините“ в квалификационната си група, но сега ще гостуват в София за втори мач.