Равенство в редовното време и изпълнение на дузпи решиха спора между „Дунав“ и „Черноломец“ /Попово/ в мача за купата на Аматьорската лига. Русенските футболисти откриха резултата в Разград през първото полувреме с красив гол на Константин Митев, който прати топката под напречната греда с бомбен далечен изстрел. Поповчани се върнаха в играта след почивката с дежурно попадение на Мехмед Сабри. „Шилото“ Сабри, прочул се покрай сватбата си с балдъзата на бившата звезда на „Лудогорец“ Марселиньо, се разписа на 3 пъти и преди няколко дни, когато двата тима се срещнаха в шампионатен мач на базата в „Здравец“. Както бе в Русе, той отново бе изпуснат от защитата на два-три пъти. 
„Дунав“ можеше да стигне до победата и в редовното време. Минута преди края влезлият като смяна Александър Кирилов се озова сам срещу вратата, но нямаше шанс при опита си за техничен шут.
В очакване на неминуемите вече дузпи старши треньорът Илиян Памуков направи вратарска смяна. Той даде ръкавиците на Винченцо Ангелов, който оправда доверието с отразяване на един наказателен удар. „Черноломец“ се издъни за втори път със сватбарски удар на героя си Сабри, който засили топката над напречната греда. И вече нямаше нужда от изпълнение на по 5 дузпи, тъй като точни за дунавци бяха Джан Хасан, Симеон Дочев и Иван Бакалски - 4:2.
В следващата елиминация русенският отбор ще се срещне с „Черноморец“ /Балчик/.
„Ще съгласувам със Зоналния съвет във Варна датата и часа на този двубой. Мачът ще се играе отново на неутрален терен, най-вероятно отново в Разград“, обясни за „Утро“ шефът на футбола за Русенска област Димитър Димитров-Кулеманс. 
„Дунав“: Тихомир Друмев, Мерт Тасим, Димитър Тодоров, Мартин Иванов, Иван Бакалски, Латиф Лятиф, Албер Силвиев, Симеон Дочев, Джан Хасан, Константин Митев, Симеон Иванов /Винченцо Ангелов, Александър Кирилов/.