Двама са победителите в тазгодишната кампания „Златни ръце, добро сърце“ на Университетска болница „Канев“. Това са съдовият хирург д-р Стоян Георгиев и инфекционистката д-р Маргарита Георгиева. Наградите им бяха връчени от директора на болницата Иван Иванов пред всички началници на отделения и старшите сестри по време на проведения вчера Медицински съвет.
Д-р Стоян Генадиев е избран за Лекар на годината и от пациентите, и от медиците в болницата. По изключение обаче ръководството на лечебното заведение реши да удостои със същия приз и д-р Маргарита Георгиева, или  както я наричаме в болницата „Летящият холандец“, заради всеотдайната й работа и неотлъчната грижа за заразените с Ковид-19, които се лекуват в специализираното отделение, посочи Иван Иванов. 
За мен тази награда е признание за труда, който полагам и много се радвам, че я получих. Тя е плод на много безсънни нощи и постоянно присъствие на работа през месеците от началото на пандемията, каза д-р Маргарита Георгиева. За нея това е втора професионална награда за два дни. В понеделник тя бе отличена като Лекар на годината и от Районната колегия на Българския лекарски съюз. 
Инфекционистите в болница „Канев“ са малко и не могат да осигурят присъствие на лекар през нощта. Това налага, когато се приберем вкъщи, да бъдем викани за спешни случаи, а на следващия ден да останем да се грижим за пациентите. Специалността ни е по-малко популярна и, за съжаление, специалистите намаляват поради предстоящото им пенсионране, а млади не идват, обясни д-р Георгива.
Тя работи в отделението от 15 години и след нея никой друг не е специализирал в това направление. 
За мен тази награда е много важна и много ме амбицира, защото работя тук от една година и щом пациентите и колегите смятат, че я заслужавам, значи съм на прав път. Това пролича и във всички коментари на пациентите на страницата на болницата, което само може да ме радва, каза д-р Стоян Генадиев и благодари на баща си доц.д-р Георги Георгиев - началник на Съдова хирургия, както и на колегите си. 
Инициативата „Златни ръце, добро сърце“ се провежда за четвърта поредна година в болница „Канев“. От началото на октомври близо 3000 пациенти и служители са дали своя глас за Лекар на годината, като 500 от тях са за д-р Стоян Генадиев. Много са номинациите и за д-р Венцислав Георгиев, д-р Огнян Игнатов /и двамата са носители на приза/, д-р Стоил Калев, д-р Ивелин Васков, д-р Пенка Каменова, д-р Боян Валентинов и д-р Ивалина Граматикова.