Старши треньорът на „Дунав“ Илиян Памуков не скри разочарованието си от нелепата домакинска загуба с 0:3 срещу „Черноломец“ /Попово/.
„Ако някой не е гледал мача и види резултата, ще си помисли, че гостите са ни смачкали. Не само че не заслужавахме тези три гола, но не биваше и да губим двубоя. Футболът обаче е игра на голове, а ние направихме всичко възможно, за да помогнем на съперника, който се бе окопал в защита и търсеше вратата ни само с изритани топки. Допуснахме наистина непростими грешки. Не бяха изминали 30 секунди и се стигна до това неразбирателство между вратаря и Албер Силвиев. Ситуацията можеше да бъде изиграна простичко. След този студен душ предварителният ни план да разчитаме на контраатака пропадна. Нямахме и късмет, след като два пъти пратихме топката в гредата. Не искам да товаря момчетата с вина. Ясно е, че им липсва опит“, каза Памуков за „Утро“ и добави, че предпочита да говори преди и след мачовете с всеки футболист. 
„Не съм привърженик на подхода, че играчите трябва да бъдат мачкани. Когато играех за „Марек“, старши треньорът Георги Димитров-Джеки ни правеше на две стотинки. Как и с какви думи ни е обиждал, само аз си знам! Силните духом се вдигахме и държахме да му покажем какво можем. Това искам да кажа на момчетата - че без характер, каквито и качества да имат, няма да стигнат далече“, завърши Памуков.
А екшънът с „Черноломец“ /Попово/ ще продължи утре. Поповчани ще гостуват в Русе за мач в турнира за купата на Аматьорската лига. Двубоят ще се играе на Градския стадион в странно за непрофесионален футбол време - 19.30 часа. Причината - повечето футболисти на „Черноломец“ били на работа и не можели да пътуват по светло.       
10 кръг: „Черноморец“ /Балчик/-“Шумен“ - 5:2, „Доростол“ /Силистра/-“Устрем“ /Дончево/ - 1:3, „Тополи“-“Светкавица“ /Търговище/ - 1:6, „Лудогорец 3“-“Септември“ /Тервел/ - 1:0, „Ботев“ /Нови пазар/-“Спартак“ /Вн/ - 0:0, „Кубрат“-“Интер“ /Добрич/ - 2:0. 

Класиране:
1. „Светкавица“     21
2. „Спартак“         20
3. „Черноморец“     17
4. „Лудогорец 3“     16
5. „Черноломец“     16
6. „Шумен“         16
7. „Устрем“         16
8. „Септември“     16
9. „ДУНАВ“         14
10.“Ботев“         12
11.“Кубрат“         8
12.“Доростол“         7
13.“Спортист“         7
14.“Тополи“         7
15.“Интер“         1