Жена оцеля по щастлива случайност при жесток удар на Сръбчето между джип „БМВ Х3“ и лекотоварен автомобил „Ситроен“ вчера сутринта. 
Катастрофата стана около 8 часа на обратния завой срещу пункта за технически прегледи на бул.“Тутракан“ след Дунав мост в посока Мартен, където от мантинелата е демонтиран един елемент, точно за да може да се направи такава маневра. Идващият от Мартен натоварен със зеле „Ситроен“ спира на спирката преди обратния завой и от него слиза жена, а шофьорът се насочва към пункта за технически прегледи на отсрещната страна. В този момент в посока Мартен с надхвърляща позволените 50 км/ч скорост се движи джипът, който буквално се вряза в ситроена и смазва цялата дясна страна на колата, където е седяла слязлата преди секунди жена. Зелето се разпилява по пътя, автомобилът е запратен на трийсетина метра, но шофьорът, за радост, е без сериозни наранявания. Въпреки това е откаран в болница заради болки в гърдите.
Колегата му от БМВ-то е невредим. Според обясненията му пред полицаите, той се е движил с 60 км/ч и ситроенът му препречил пътя.
„Приказвахме с колеги до входа на пункта, когато се чу страхотен удар. Като излязохме на булеварда, видяхме катастрофиралите коли и помогнахме на шофьора на ситроена да излезе от смачканото купе. Тук често стават катастрофи, защото шофьорите, които идват от Дунав мост, карат като бесни, без да се съобразяват, че в началото на нагорнището има знак 50 км/час. Преди мястото за обратния завой обаче пак трябва да има знаци, защото никой не се съобразява с ограничението на скоростта“, каза охранителят Росен Иванов. 
Собствениците на пункта за технически прегледи обаче, в който има бензиностанция, се опасяват, че след вчерашния инцидент тази отвор в мантинелата ще бъде затворен. Те не искат това да се случи, защото ще бъде проблем за клиентите им, които трябва да обръщат или на разклона за Мартен, за да се върнат в града, или на кръговото кръстовище за Свободна зона, за да отидат в пункта.