Ново пет - първият мач от плейофите за влизане в първата осмица на Суперлигата между волейболистите на „Дунав“ и ЦСКА ще се играе утре от 17 часа в Русе! Първоначално ставаше дума за домакинско предимство в полза на отбора, който завърши втори в групата на квалификациония турнир в Бургас. „Червените“ заеха тази позиция след победа срещу нашите с 3:2. Дунавци завършиха трети, което би трябвало да ги прати за бараж в столицата.
Да, ама не. Серията ще продължи с двубой в зала „Дунав“. При русенска победа резултатът в дуела между съперниците ще е 1:1, тъй като мачът в предварителната група ще се зачита. Тогава регламентът предвижда трета среща в столицата. Нов успех на „червените“ на наш терен ще ги прати автоматично сред първите 8 най-добри тимове в страната, а „Дунав“ ще играе във втората осмица.
Наредбата е хаос. Тя бе предложена от члена на УС на федерацията Владимир Николов. Легендата на „Левски“ обаче май си вкара автогол, защото неговият любим отбор завърши на трето място в групата си след загуба от „Локомотив“ /Пд/ и ще играе допълнителни двубои. 
И нещо много важно за мача в Русе. Входът ще е свободен, но местата в залата ще бъдат заети само на 50 процента от нейния капацитет. Става дума за 500 души, които трябва да са задължително с маски и да са разположени на трибуните през скамейка.
„Дунав“ стигна до този двубой след загуба от ЦСКА с 2:3, с победа срещу „Тетевен“ с 3:0 и поражение от първенеца в групата „Нефтохимик“ /0:3/.
Русенският отбор игра в Бургас в титулярен състав с Николай Манчев, Дейвид Кръстев, Ангел Павлов, Леон Тончев, Георги Чалъков, Борис Наков и Антон Василиев.