Недовършената триетажна незаконна сграда, която над две десетилетия стърчи като развален зъб до северния тротоар на бел.“Скобелев“ непосредствено до бар „Михаел“ на кръстовището с ул.“Борисова“, бе съборена след сага, продължила над две десетилетия. От постройката, която беше един от символите на многобройните опити за заобикаляне на строителните норми и законовите изисквания въобще в първото десетилетие на прехода, вече е останала само купчина тухли. Очаква се те скоро да бъдат изнесени и така окончателно да бъде разчистен един апетитет терен в центъра на Русе.
Основните проблеми с постройката бяха два - сроителството й е започнало през 90-те години без нужните разрешения и в крайна сметка е блокирано, освен това в парцела има сложна съсобственст, в която участва и Общината.
Инициативата за премахване на строежа е на един от частните собственици, който финансира операцията. Очаква се следващата стъпка да е изчистване на проблеми със собствеността и след това на разчистеното място да се построи нова сграда с жилища, офиси и магазини.