Волейболистите на „Дунав“ изпуснаха невероятен шанс да победят ЦСКА в първия си мач на квалификационния турнир в Бургас - 2:3 /22:25, 22:25, 26:24, 25:23, 13:15/. По всяка вероятност „армейците“ ще завършат на второ място в групата, а дунавци - на трето, което означава, че битката за квота до Топ 8 ще продължи с нов двубой в София. При нова победа на „червените“ те ще играят в първата осмица на Суперлигата, а русенци - във втората. При успех на „Дунав“ Русе ще бъде домакин на третата решителна среща. Преди това обаче нашите трябва да се справят с „Тетевен“.
„Дунав“ отстъпи в първите два гейма, но със страхотна мобилизация се върна в играта до 2:2. Тайбрекът бе като руска рулетка - Фортуна се оказа благосклонна към ЦСКА /15:13/. 
„Младостта оказа своето влияние. Нуждаем се от повече характер, но за да го изградим, ни трябват още мачове. Мисля, че не сме отписани и че имаме шансове. Битката ще има продължение. Ще се вдигнем и при победа срещу „Тетевен“ ще се доберем до нов мач с ЦСКА“, коментира старши треньорът на „Дунав“ Данаил Милушев. 
„Резултатът показва, че двубоят беше равностоен. Вярно е, че можехме да затворим мача с категорична победа от 3:0, но добре комплектованият отбор на „Дунав“ оказа съпротива с много агресивна игра“, заяви наставникът на ЦСКА Александър Попов.