Набират скорост разпродажбите на имоти, собственост на затъналата в дългове фирма „Спарки“. Русенски съдия изпълнител е обявил търг за парцел, собственост на дъщерното дружество „Сигма плюс“. Парцелът от малко над 5 декара има примамлива локация - в съседство е с „Практикер“ и „Кауфланд“ и с лице на ул.“Струга“, тръгваща от подлеза към кв.“Родина“. За него обаче се искат внушителните 1 456 156 лв. без ДДС, които в настоящата ситуация на световна пандемия и снижаваща се бизнес активност може да се сторят множко на потенциалните инвеститори.
Върху имота е вписана договорна ипотека в полза на столичната фирма „Скорпион Шипинг“, а цялото дружество е заложено пред Българската банка за развитие, която е основният кредитор на „Спарки“. Именно държавната банка стартира разпродажбите на активи, собственост на русенската машиностроителна фирма. В началото на юли на тезгяха бяха сложени спортният комплекс със закрит плувен басейн, както и вилата на „Спарки“ на Текето, придобита още при приватизацията на бившия завод „Георги Димитров“.  
Машиностроителната фирма дължи над 20 млн. лева на Българската банка за развитие, близо 7 млн. на доставчици и клиенти и над 2 млн. лева на НАП, заради които от няколко месеца присъства в списъка на длъжници на приходната агенция. Над 500 хил. лева са задълженията към персонала и заплатите закъсняват. Работещите във фирмата вече са под 300 при 500 в началото на 2019 г.