„Инвестирах в най-добрата спортна база. В нея продължават да идват не само футболни, а и други клубове. Аз съм находчив. Когато тръгнах с инвестициите, нямах идея, че ще стана вицепрезидент на БФС“, коментира вчера Йордан Лечков по bTV.
Повод за своеобразното му оправдание бе разследването, което установи, че лагерите на детски и юношески отбори, за които държавата отпусна над 1 600 000 лева, се провеждани в хотели, свързани с ръководството на футболния съюз. Единият от хотелите е собственост на Лечков и жена му.
Гледай ти - а защо, след като после вече бе наясно в продължение на години, че е действащ вицепрезидент, млади футболисти от най-различни клубове продължаваха да идват на лагери в Сливен, финансирани от БФС? И паричките оставаха в касата на семейство Лечкови.
Как защо? Човекът си каза: защото е находчив!
И още нещо - като футболен шеф свършил чудесна работа. Проблемът не бил в БФС, а в клубовете. Лагери, хотели, самолетни билети - всичко било подсигурено. От националите се искало само да ритат топката правилно. 
Казва го човек, в чийто роден град с години няма дори тим в Трета лига! А той беше шеф на този клуб. 
Пък и кой би трябвало да контролира клубовете и да ги води по верния път? Май точно БФС-то, но не по сливенски модел. 
Но една женица на летището в София рече онзи ден по телевизията: „Как се справям, че е чисто и светло ли? Ами винаги мета стълбите отгоре надолу!“
Дано извънредният конгрес случи с правилната метла.