17 са новозаразените с Ковид-19 русенци, съобщиха вчера от Регионалната здравна инспекция. В информационния портал бяха обявени 19 русенци с коронавирус, но сред тях са областният управител Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев, за които „Утро“ вече писа.
Сред новозаразените са и две учителки. Едната е на 62 години и е класната ръководителка на първи А клас с 22 ученици в СУ „Васил Левски“, за които „Утро“ съобщи, че заедно с другия първи клас още в понеделник вечерта са поставени под карантина. Причината беше, че установената с Ковид-19 44-годишна учителка в същото училище е влизала в часовете и на двете паралелки. Другата учителка с положителен PCR тест е на 47 години и преподава в МГ „Баба Тонка“. Тя също е в домашна изолация. 
Четирима от останалите заболели са от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски, другите 13 са от Русе. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус в Русенско вече е 495, като активните случаи са 95. За изтеклото денонощие има и един излекуван пациент, с който оздравелите в региона станаха 377.