Волейболистите на „Дунав“ ще играят днес от 18.30 часа първия си мач срещу ЦСКА от квалификационния турнир за влизане в първата осмица на Суперлигата. По този повод разговаряхме с помощник треньора на русенския отбор Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, да изясним първо рeгламента, защото в публичното пространство се появиха различни версии.
- Групите са 4 с по 4 тима във всяка. Ние сме в поток с „Нефтохимик“, ЦСКА и „Тетевен“. Първенецът директно ще заеме място в Топ 8. Няма съмнение, че това ще е „Нефтохимик“, защото на този етап няма друг отбор, който може да се противопостави на бургазлии. Вторият и третият в класирането ще играят бараж до 2 победи от 3 мача. Резултатът от групата между тези два тима ще се зачита. Тимът с победа в потока ще има домакинско предимство.
- Което означава, че „Дунав“ ще се срещне с ЦСКА в тези допълнителни мачове, тъй като се очертава да са втори и трети?
- Така изглежда, ако аутсайдерът „Тетевен“ не поднесе някаква изненада. Важното е да победим ЦСКА в Бургас. Така следващият мач ще е в Русе. При нова победа като домакини вече ще влезем в първата осмица. При загуба в Бургас ще пътуваме за София.
- Имате ли информация в какво състояние е закъсалият финансово ЦСКА?
- ЦСКА си е ЦСКА! Този отбор е фактор и само с името си. Доколкото знаем, един от състезателите на „червените“ - Красимир Георгиев, може да премине в отбор от чужбина точно в навечерието на турнира. Става дума за национал, изключително силен волейболист. Ако не играе в Бургас, ЦСКА ще бъде отслабен. Ако играе, ще бъде много силен коз в отбора на Александър Попов.
- А как изглежда обновеният „Дунав“?
- Старши треньорът на отбора Даниeл Милушев прави всичко възможно, за да подобри формата на отбора. Напоследък имам спорадично участие в тренировките, тъй като върша предимно организационна работа.
- Ще видим ли в игра новият разпределител Димо Димов?
- Не знам. Решението ще е на Дани Милушев. Димов тренира при нас едва от 2 седмици, така че не съм сигурен дали ще е в най-добрата си форма.