Някои медии писнаха вчера, че Изпълкомът на БФС щял да разгледа кандидатурите на Илиян Илиев и Златомир Загорчич за нов национален селекционер. 
Ако е вярно, то се знае кой стои зад „офертите“ - собственикът на „Ефбет“ Цветомор Нейденов /той си каза в прав текст, че варненецът за него е №1/ и президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов. За него сърбинът Заги, както го нарича нежно Стефанов, бил голяма работа. Освен това Чичо Гошо /Георги Дерменджиев/ не ставал, а в „Лудогорец“ му било песен, тъй като му водели само скъпи и готови футболисти. 
Статистиката показва, че от 2010 година досега селекционери на националния отбор са били 8 души! Десетилетието започва със Станимир Стоилов, след когото за нула време са препрани Лотар Матеус, Михаил Мадански /само 2 мача/, Любослав Пенев, Ивайло Петев, Петър Хубчев, Красимир Балъков и Георги Дерменджиев.  
Ако Илиев и Заги са по-добри от Стоилов, Матеус, Любо Пенев, Петев, Балъков и Чичо Гошо, значи пред националния отбор се задава бляскаво бъдеще.
Истината е, че не са, а и няма какво да променят при тази обидно ниска класа на най-добрите български футболисти. Гуардиола и Клоп да се хванат с този отбор, не могат да го вдигнат на крака за година-две.
И нещо друго - селекционерите се подменят като носни кърпички, само изпълкомаджиите стоят в почти един и същ състав. Май първо трябва да си ходят те. Не може с години да налагат свои фаворити, а после да си измиват ръцете, без да носят никаква отговорност.