Шофьори заплашват с протест заради състоянието на пътя Русе-Бяла в навечерието на зимния сезон. Опасната отсечка, на която стават тежки инциденти, в момента се ремонтира. По нея обаче липсва временна маркировка и шофьори изпреварват хаотично. В ремонтираните участъци вече станаха няколко верижни катастрофи, а водачите настояват Пътната агенция да вземе спешни мерки.
„Влизането в разклона за Две могили е почти невъзможно в тъмната част на деня. Пътят не се вижда, няма знак, че има разклон, няма табела, че следва път за Две могили, няма маркировка, няма средна лента, в която да изчакам за самия разклон. Снощи се прибирам и тир ме натиска, свири ми, накрая ме изпревари в лявата страна, ужасно е пътуването“, споделя Валентина Владова, която пътува всеки ден между Русе и Две могили. 
 Шофьорите са притеснени, защото липсата на маркировка може да е фатална - особено в тъмната част на деня и сезона на мъглите.
„През светлата част на деня аз виждам къде карам, но тировете срещу мен не се съобразяват и карат срещу мен, това е изключително опасно. Другият проблем е, че пътният банкет е с 20-30 см разлика от асфалта, ако някой изтърве пътя след завой, може да пропадне в банкета, може да катастрофира фатално. Маркировката е изключително важна, защото ти не знаеш къде е твоята пътна лента, особено когато има допълнителна лента за изпреварване“, казва Стоян Барбуков.
„Просто не знам как ще се шофира по време на мъгла - няма я маркировката, никой не знае в кое платно се движи, тежките тирове карат много бързо, навлизат в насрещното платно. Така че АПИ трябва да си свърши работата, да обезопаси пътя преди настъпването на зимния сезон, за да няма тежки инциденти“, категоричен е и Ивайло Илиев.
От Пътната агенция призовават водачите към търпение и припомнят, че има знаци за обозначаване на ремонтните дейности и за ограничаване на скоростта.
„Проблемът е, че не е положен последният слой от асфалта. Няма как да се полага маркировка на първи или втори слой от асфалта, след като той е на три слоя. В момента полагаме последния слой в участъка от разклона за Две могили в посока Бяла и до няколко дена ще започнем и полагането на хоризонталната пътна маркировка. Впоследствие и на този участък - от км 6 до км 11, ще се направи същото. В проекта са предвидени изцяло нови пътни знаци, както виждате, правим нови банкети в тези участъци, сменяме мантинелите, изобщо правим едно изцяло обновяване на този път. Просто хората трябва да имат малко търпение“, обясни директорът на ОПУ-Русе Стамен Савов.
Срокът за приключване на цялостния ремонт е догодина, но се очаква по-голямата част от дейностите - полагане на последния слой асфалт и на хоризонталната маркировка, да приключат до края на месеца.