Подписка от живеещите около „Караоке Стар“ настоява за промяна на работното време на нощното заведение. То се намира на улица „Муткурова“, на метри от кръстовището с „Петко Д.Петков“.
„Проблемът не е в караокето, ние не искаме да затваряме заведението, а най-вече корекция в работното му време и посетителите. Купонът продължава, така да се каже, на улицата. Говори се високо, пеят се песни, играят се хора, имало е и състезание по замеряне на контейнерите с бутилки“. Това разказа вчера пред общинската комисия за връзки с гражданите Румен Коларов, избран от съседите си за говорител.
Срещу заведението са подавани жалби от 2015 година, но проверките не са установили нарушения.
„Отваряме в 20 часа и работим до 3 сутринта, уикендите до 5. Опитваме с промоции от 20 до 23 часа да привлечем по-ранни посетители, но клиентите ни идват около полунощ и ако работим до 1, както се настоява, ще фалираме. Не сме спирали усилията си да намалим шума, ще продължим да работим за това. Не може обаче „Караоке Стар“ да се разглежда като частен случай, тъй като има още пет нощни заведения около жилищни сгради със същия проблем“, изложи позицията си собственикът на бара Емел Кехайов, който също присъства на срещата, макар че не е бил официално уведомен или поканен и разбрал за провеждането й от опонентите си.
Вчерашното изслушване на двете страни няма да доведе до намеса на местната власт в спора. Възможно е обаче РЗИ да направи измервания на нощния шум и ако открие, че е по-висок от допустимото, да издаде предписание за снижаването му до нормата.