Премиерът Бойко Борисов посети АЕЦ „Козлодуй”. С него са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на финансите Кирил Ананиев. Борисов публикува видео в социалната мрежа от посещението си.

Борисов показа мястото, където ще бъде построен 7-ят блок на централата. Вече достатъчно се напатихме като държава да плащаме и след това да не става. Ние само плащаме и стоят като паметници. По-добре при най-добри условия, за да не ме обвинят – нова технология, американска технология, най-съвременната технология, 70 години после да може да работи, пълна диверсификация на енергията, както на газа, така и на ядрената енергия, използване на целия капацитет, поясни Борисов за 7 блок на атомната централа.

10% увеличение на заплатите за 2021 г. ще бъде заложено в бюджета за 2021 г., обяви още Борисов. Предвиждат се и 1,8 млрд. лв. за ръст на пенсиите. Минималната пенсия ще бъде увеличена от 250 на 300 лева.

Всеки иска повишение на доходите. Затова ние предвиждаме 10% повишение на доходите, така както през всичките години. 360 млн. лева за учителите, за да си завършим това, което сме обещали за 4 години двойно увеличение на заплатите, хората на първа линия – се увеличиха заплатите с 30% на земеделските служби, каза още Борисов.