Два сигнала разгледа постоянната комисия по етика към Общинския съвет с председател Косьо Станев. 
Първият е от Орлин Дяков от ГЕРБ за обида от страна на  Александър Неделчев от БСП към бившия зам.-кмет от екипа на Пламен Стоилов и днешен зам.-директор на МГ „Баба Тонка“ Наталия Кръстева /ГЕРБ/. Дяков поиска едно от най-тежките наказания - публично порицание, предложението му ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет. 
На предишното заседание на ОбС при обсъждането на промени в правилника за работа на ОбС, представени от Наталия Кръстева, Александър Неделчев излезе с остри възражения, като не спести иронични забележки по адрес на колежката си от ГЕРБ. Кръстева му отговори също доста иронично и остро, обвинявайки го дори в арогантност. А в поредната си дуплика Неделчев й заяви от трибуната: „Няма какво да ви „събарям“, госпожо Кръстева, вие сте се принизили до такова ниво, че човек трябва да внимава да не ви настъпи“. Веднага след тези думи Орлин Дяков реагира от място, а председателят на ОбС Иво Пазарджиев го увери, че „всеки е свободен да сезира комисията по етика“. Минути след това още в зала Дяков заяви: „Аз сезирам оттук комисията по етика за поведението на г-н Неделчев. Искам това да бъде знак за всички, които имат самочувствието, че са ненаказани“. 
Вторият сигнал, който е разгледала комисията по етика, е от Биляна Кирова от БСП срещу нейния колега и член на националното ръководство на СДС Станимир Станчев по повод декларацията му срещу зарята на 9 септември. Този сигнал комисията реши да прекрати.