„Керчо Джамбазов е с огромен принос за изграждане на зала „Дунав“. Той навърши скоро 90 години, искам да го поздравя на патерица и да разкажа за сериозната му роля за спорта в Русе“, каза пред „Утро“ по адрес на бившия русенски кмет по соцвреме президентът на клуба по кану-каяк „Локомотив“ Тодор Бонев. 
В първите години на 80-те става все по-ясно, че Русе се нуждае от нормална зала, защото скромните трибунки на „Димитровец“ с по 5 реда седалки не отговарят на големия зрителски интерес. А отколешната амбиция на Бонев е да се изгради обект, който да бъде домакин на сериозни турнири. И запретва ръкави.
„Идеята беше да минем със скромни разходи. Междувременно разбрах, че в Монтана, тогава Михайловград, има завод, който изработва сглобяеми конструкции. Мислихме, чертахме, изчислявахме, решихме, че една такава конструкция ще ни свърши работа. Сметката показа, че ни трябват 25 000 лева. Вдигнах се и отидох при Керчо Джамбазов. Обясних му за какво става въпрос. Той ме изслуша и каза: „Да, имате подкрепата ми, ще намерим парите, действайте!“. Бонев пали колата за северозападния град.
Там го посрещат любезно, но и със сюрприз.
„Казаха ми, че имат две готови конструкции, но веднага ме прерязаха - или ще вземете двете, или нито едната! Ами сега! Чудя са какво да правя, накрая се обадих по телефона на човек, който да отиде при Джамбазов и да му обясни за какво става дума и че парите вече са 50 000 лева. Стоя и чакам на тръни. По едно време човекът звъни: „Другарят Джамбазов каза „Да“, спомня си Бонев.
В крайна сметка двете конструкции пасват от раз и залата, която още отваря врати за мачове по волейбол, баскетбол, турнири по борба и бокс, фолклорни фестивали и за каквото още се сетите, станала факт. 
„За мене е ясно, че нямаше да я има без рамото на Керчо Джамбазов. Това трябва да се знае“, категоричен е  Бонев.