Волейболистите на „Дунав“ победиха „Добруджа“ в Добрич с 3:2 в последната си предсезонна контрола. Мачът продължи 2 часа, а проверката бе трета между двата тима. В предишните двубои добруджанци бяха по-добри - 3:2 и 4:1. 
След тази среща дунавци мислят вече за участие в квалификационния турнир за влизане в първата осмица на Суперлигата. Идната сряда момчетата на старши треньора Данаил Милушев ще се срещнат на паркета в Бургас с отбора на ЦСКА. Другитe  два тима в групата са „Нефтохимик“ и „Тетевен“. Първенецът и подгласникът му в този поток ще се класират директно за първенството в Топ 8. Третият ще играе допълнителен мач с тим от друга група.  
„Като цяло съм доволен от играта на отбора. Притеснен съм обаче от амплитудите в представянето ни. Не може да вземем категорично един гейм на 12, а да загубим следващия пак на 12. Такива сривове не са приятни, затова трябва да работим за повече стабилност в хода на всеки мач“, коментира пред „Утро“ старши треньорът Данаил Милушев.
На въпроса защо новият разпределител Димо Димов не взе участие в мача, наставникът отговори, че младежът бил на тренировки от 2-3 дни и по тази причина трябвало да се изчака малко с включването му към основния състав. 
„Той се нуждае от време за сработване“, посочи Милушев.
„Дунав“: Николай Манчев, Дейвид Кръстев, Ангел Павлов, Леон Тончев, Георги Цонков, Владимир Христов, Антон Василиев /Александър Илиев, Христо Христов/.