Извършихме спешна проверка заради съмнения за насилие над 3-годишно дете в детска градина „Радост“ на ул.“Дондуков-Корсаков“ 5, съобщи експертът в отдел „Образование“ на Община Русе Сашо Щерев.
Бабата на момченцето Марина Милкова се оплака в социалните мрежи, че детето е било със синини по врата, цялото мокро и облечено с чужда тениска. Проверката е направена незабавно, въпреки че няма официално пусната жалба нито до директора на градината, нито до Общината.
Бабата, която се грижи за детето, разказва, че е била извикана в градината да го прибере, тъй като било с висока температура. Външният му вид я смутил, а по пътя обратно то било нервно. На въпросите й какво се е случило, обяснило, че „госпожата е направила бум-бум“. Личният лекар не е установил здравословен проблем и момченцето отново е било на градина следващия ден.
От Общината заявиха, че са прегледали записите от камерите в детското заведение и те не са показали данни за упражнено насилие над детето. От персонала също са отрекли да е имало инцидент. Поведението на момченцето също не дава индикации да е стресирано или изплашено. Вместо това то ходи с желание на градина.