Започнах да протестирам на 3 ноември миналата година и нямам намерение да спирам, докато това е състоянието на нацията и докато тя не се пробуди от овчедушието си. Това заяви вчера Петър Балбузанов, който всеки четвъртък пред входа на Общината настоява за индексация на пенсиите. Протестът на Балбузанов срещна подкрепата на Българската левица в лицето на русенския лидер Мариян Димитров, на чиято пресконференция вчера беше поканен борбеният пенсионер. Той обаче веднага отхвърли подозренията, че е член на лявата партия, и заяви, че всяка организация може да подкрепи неговия протест, а самият той не членува в никоя. Димитров и Балбузанов обаче споделиха общи възгледи за премахването на плоския данък и въвеждането на необлагаем минимум.
БСП е квартална организация на ГЕРБ и коалиране с тях е немислимо, отсече Димитров. Той обясни, че е имал триминутна среща със Сергей Станишев по време на последното му посещение в Русе за откриването на паметна плоча на младежкото социалистическо движение, което обаче се оказа незаконно и според Димитров по-голям гаф лидерът на ПЕС не би могъл да направи. Толкова ли не останаха дискотеки в Русе, че латино партито на младежите социалисти трябваше да се проведе на място, което е собственост на основателя на ГЕРБ, попита Димитров, според когото парите на БСП отиват в уж най-големите им врагове. Станишев се оправдал, че късно бил научил за собствеността на дискотеката. С кого Българската левица ще се обедини за предстоящите избори през 2013 г., ще се реши на конгреса на партията на 16 декември в София, на който ще присъстват петима делегати от Русенска област.
Не трябва евродепутатите да приемат правила за кривите банани и щастливите кокошки, а социален пакет за стабилност, каза още Мариян Димитров и заяви, че не отрича Европейски съюз като цяло, а само настоящия му състав от олигарси и монополисти. Пакетът трябва да регламентира минималните заплати и пенсии, справедливо разпределение на брутния вътрешен продукт, както и безплатно образование и здравеопазване, обясни Димитров.