Две верижни катастрофи за два дни станаха в участъка в ремонт на 9-и километър на пътя Русе-Бяла.
До инцидента в петък по обед се стига при опит на камион и платформа за пътна помощ да избегнат челен сблъсък. Водачът на платформата, която пътувала към Русе, не успял да спре, когато видял колоната от изчакващи заради ремонта автомобили, навлязъл в лентата за насрещно движение, но срещу него се появил камион. За да избегне удара, шофьорът на камиона завъртял надясно в банкета, но платформата го ударила странично, отскочила и се врязала в чакащите автомобили. В резултат „Рено Канго“ е със счупено задно стъкло, ударен е намиращият се пред него ситроен. Пострадало и движещото се зад платформата ауди. Няма ранени хора. Пробите за алкохол на участниците в инцидента са отрицателни
В събота на същото място и също по обед, стана друга верижна катастрофа, този път между 3 коли. Пътуващ към Русе опел спрял за изчакване зад още няколко коли заради ремонтните дейности. Водачът видял, че зад него бързо приближава румънски мерцедес и дръпнал колата си напред, за да не бъде ударен. В този момент в задната част на мерцедеса се е врязал фолксваген с водач от Иваново и румънският автомобил ударил опела. Постарадал е един от водачите, който се оплакал от болки в гърдите вследствие на удара.
Шофьори коментираха, че въпреки поставените знаци за ремонт и ограничението от 60 км в час малцина се съобразяват с тях. Ремонтните дейности в участъка, където се насипва фракция по банкета, продължават.