Директорката на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура Мариана Гъркова заедно с преподавателя по практика Румен Иванов и няколко ученици предадоха на Русенския митрополит Наум два реставрирани старинни иконостаса. Иконостасите са били в параклиса на катедралния храм „Св.Троица“, те са изработени през 30-те години на миналия век в същото училище - тогава там са приемали множество поръчки за дърворезба и църковна утвар, припомни Румен Иванов. За нас е важно, че възобновяваме една ценна традиция - на общуването между митрополията и училището, каза Мариана Гъркова. 
Тази традиция датира още от времето на моя именит предшественик митрополит Михаил, който е възлагал много поръчки на гимназията, тогава известна като Столарското училище, каза владиката Наум. Той обясни, че засега двата прекрасно реставрирани иконостаса, изработени от орехово дърво, ще се върнат в олтара на параклиса, а тепърва ще се решава дали и къде да бъдат преместени.
Митрополитът огледа много внимателно работата на Румен Иванов и на неговите ученици и видимо остана доволен. Ще намери и какво друго да им възложим, обеща той.