Русенската публика ще може да гледа две постановки с участието на известния актьор на 6-ти и 8-ми октомври на сцената на Драматичен театър „Сава Огнянов“. Любопитното в случая е, че и двете пиеси са на популярния френски съвременен драматург Себастиан Тиери. Комедиите написани от него са в стилистиката на така наречения „Театър на булеварда”, лек, забавен зрителски театър, популярен във Франция. Персонажите в този тип пиеси често са граждани на модерния град, в чиито живот се случва някакъв пълен абсурдизъм, нещо ексцентрично и парадоксално.

Първата постановка, която ще бъде изиграна на 6-ти октомври, е вече добре познатата комедия „Двама съвсем голи мъже“, а втората „Когато индийците ни купят“, чиято премиера бе точно месец преди въвеждането на забраната за провеждане на културни събития.

В „Когато индийците ни купят“ Ален Крафт (Михаил Билалов), успял френски бизнесмен, кротък човек на средна възраст, идва да изтегли пари от банката си, но не подозира какво го очаква. Новото индийско ръководство, което е купило банката, изненадващо го заключва вътре и блокира сметката му, обвинявайки го в незаконна смяна на кастата и прекомерно забогатяване според законите в Индия. Той не само че не разполага вече с парите си, но не може да напусне и банката! Заключването е задействано чак от централния офис в Ню Делхи, откъдето отказват да го освободят. Дали ще се измъкне от този боливудски абсурд, гледайте в четвъртък, 8-ми октомври в Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе. „Когато индийците ни купят“ е комедийно бижу, изпълнено с хумор и абсурд, поднесено с неподправен финес. Пиесата е носител на награда „Молиер“ за най-добрата комична пиеса през 2008 г.