На 3-ти октомври /събота/ от 18:00 часа в най-големия български град по поречието на река Дунав - град Русе, ще се състои премиера на книга-игра „Асверг. Из хрониките за кан Крум“, част от трилогия книги-игри „Българи“.

Трилогия от книги-игри „Българи” има за цел да запознае читателите с велики български владетели по занимателен начин. В поредицата ще се разказва за смели български владетели, като ще пресъздава времето на кан Крум, кан Омуртаг и княз Борис I.
„Асверг. Из хрониките за кан Крум” е първата книга-игра, част от трилогия „Българи”. В нея четящият взима решения от името на главния герой – Асверг - и спрямо тях „пренаписва“ историята. Асверг е измислен персонаж от войската на кан Крум, а благодарение на него читателят ще проследи живота на българския владетел отблизо, ще вземе участие в битки, в създаването на първите български писмени закони и много други важни моменти от българската история.

Идеята на книгата-игра е малки и големи да научават повече детайли от историята по нашите земи чрез един по-забавен и интересен подход – да играят и съпреживяват. По този начин създателите на проекта се надяват да провокират интереса на българите да разберат повече за корените си, както и за качествата и действията, посредством които предците ни са оставили своите славни отпечатъци през вековете. Всъщност, книгата-игра е само част от цялостен идеен проект на Десислава Авджиева за учене чрез преживяване. В него ще бъдат включени други книги-игри, онлайн и офлайн игри, други.

Официалното представяне на книга-игра „Асверг. Из хрониките за кан Крум” ще се проведе на 3.10.2020 г. от 18:00 часа във Русе. Мястото е  бар-клуб за настолни игри „BoardGames Ruse“, а входът към събитието е свободен. 

Повече информация за представянето на книгата-игра: https://www.facebook.com/events/2625792144350526

За повече информация, относно книга-игра Асверг. Из хрониките за кан Крум“, следете във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/asverg.gamebook/

Инстаграм: https://www.instagram.com/asverg.gamebook/