ВК „Дунав“ е шести по посещаемост на мачовете от Суперлигата за сезон 2019/2020, съобщи сайтът bgvolleyball. Средно мачовете на отбора са събирали към 400 зрители, почти четири пъти по-малко, отколкото ходят на мачовете на „Хебър“ /Пазарджик/ и над два пъти по-малкото, отколкото в Добрич. Трябва обаче да се отбележи, че за срещите на „Добруджа“ има символичен вход, докато в Пазарджик приемат публика безплатно, като се предлагат само членски карти със запазени места. 
Този сезон поради коронавируса обстановката няма да е същата, а залите ще бъдат на половин капацитет. Настаняването ще бъде през седалка и при спазване на дистанция от 1,5 м. Няма да се допуска консумация на храни и напитки. Зрителите трябва да носят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, което сигурно ще отблъсне доста хора. 
Нарастват и ангажиментите на клубовете. Домакините ще трябва да осигурят провеждането на задължителен филтър на входа на спортните обекти. В тях няма да бъдат допускани лица с повишена телесна температура и симптоми на настинка. Задължително е извършването на дезинфекция на местата за сядане на зрители с дезинфектанти, отговарящи на изискванията на здравните власти.
Началото на волейболното първенство ще бъде дадено на 10 октомври с двубой за Суперкупата, който ще се проведе в столичната зала „Христо Ботев“. Спорът ще противопостави носителят на трофея „Хебър“ /Пазарджик/ и първенецът „Нефтохимик“ /Бургас/.