„Дунав“ опита, но не можа да пребори много по-опитния тим на „Янтра“ на 1/16-финалите на Купата на България. Тимът на Илиян Памуков показа добра и приятна за окото игра, но силите му се оказаха малко, за да се опре сериозно на втородевизионния габровски тим.
В 23-ата минута центриране отдясно в наказателното поле попадна на главата на Писаров, който не сбърка от близка дистанция. Вторият гол дойде 15 минути преди края, когато отново Писаров с хубав диагонален удар с левия крак намери мрежата на „Дунав“. Това и на практика подпечата класирането на гостите напред.
Съставът на „Дунав“ бе с доста промени в сравнение с последния мач. Албер Силвиев и Симеон Дочев се завърнаха в титулярния състав, а Симеон Иванов за първи път през този сезон водеше атаката. Русенци бяха по-активният отбор през целия мач и особено през второто полувреме имаха своите шансове, но Джан Хасан, Алекс Кирилов и Атанас Стамболов пропуснаха от удобни положения. Видя се, че русенските футболисти се стараят и играят с хъс. Но тийнейджърите в отбора са още твърде крехки физически и поради това губят повечето единоборства на терена. 
„Дунав“ започна в състав: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Преслав Папарков, Диян Димов, Иван Бакалски, Албер Силвиев, Мартин Иванов, Симеон Дочев, Атанас Стамболов, Джан Хасан, Симеон Иванов.