Русенските почитатели на класическата музика се справиха блестящо с артистичната задача, която им постави вчера оперният оркестър и неговият диригент Димитър Косев. Музикантите изнесоха кратък концерт с популярни творби от велики майстори, като маестро Косев отстъпи своето място и диригентската си палка на хора от публиката. Първи се престраши да застане пред оркестъра Янислав Иванов - и получи като награда два билета за предстоящото представление „Риголето“. Янислав Иванов е безработен, заклет фен на рока и изобщо на хубавата музика, призна самият той. 
Силна група от млади диригентски дарования излъчи Националното училище по изкуствата. Момичетата едно след друго заемаха пулта, като някои от тях съвсем насериозно и отговорно дирижираха, а музикантите с видимо удоволствие се подчиняваха на палката и следвайки я, затихваха до пианисимо и анданте.
Оркестърът зарадва с увертюри, маршове, валсове публиката, която дори и след като заваля дъжд, не отстъпи от алеята пред Доходното. А маестро Димитър Косев обеща напролет да повтори отново въодушевяващия експеримент.