По случай Международния ден на възрастните хора Община Русе подари концерт на обитателите на дом „Възраждане“, на който присъстваха и хора от другите два дома. Изпълнения на таланти от Общинския детски център за култура и изкуство, самодейни състави и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ зарадваха хората в третата възраст в розариума в Парка на младежта. Кметът Пенчо Милков поздравиха хората, които преживяха тежки моменти заради пандемията от коронавирус. 
На 30 септември част от настанените в дом „Възраждане“ получиха друг подарък - те гледаха мача между отборите на „Дунав“ и „Янтра“ заедно със зам.-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев.
„Имаме много фенове на футбола. На мача отидоха 14 човека, емоцията беше голяма за тях, разказваха. Искам да кажа, че такова нещо не беше правено досега за нашите потребители“, сподели директорът на дома Ани Венкова.
Зам.-кметът Енчо Енчев пък обеща на възрастните хора вилата в лесопарка „Липник“, където някои от тях бяха изолирани заради коронавируса, през идното лято да бъде предоставена за кратка почивка. А когато времето е хубаво, да си правят пикници сред природата, като първият ще е следващата седмица и ще има песни, танци и забавления, каза Енчев.