Русенската дирекция на МВР е една от шестте в страната, които получават нова суперкамера за контрол на спазването на ограниченията на скоростта по пътищата. Електронният полицай от последно поколение наподобява на вече познатите триноги, но има повече функции и по-добри характеристики от тях.
Решението за изпращането й в Русе е взето след анализ на най-рисковите пътни участъци в страната, а в тази мрачна класация пътят Русе-Бяла неизменно е на челните места.  

Техниката обаче е мобилна и ще може бързо да бъде разставена в различни участъци в региона.
Камерата може да следи целия трафик по няколко платна в едната посока и може да прави три снимки едновременно, като определя индивидуалната скорост дори на движещи се един до друг автомобили. Така ще отпадне една от най-масовите причини за оборване на електронни фишове в съда - твърденията на санкционирани, че всъщност нарушението е извършено от изпреварваща кола, но заради ъгъла на снимане ситуацията не е реално отразена и е наложено незаслужено и неправомерно наказание.
Новата камера трябва да е на разположение на КАТ за реален пътен контрол най-късно от началото на идната седмица.                                            У