Григор Димитров продължава с категоричното си представяне в Париж и вече намери място в третия кръг, след като постигна нова победа в последователни сетове! Първата ни ракета определено трябваше да се потруди сериозно на корта в мача си срещу словашкия квалификант Андрей Мартин, който бе напълно равностоен в големи отрязъци от двубоя, но все пак българинът се наложи с 6:4 7:6(5) 6:1.

Димитров стартира срещата с три поредни точки в своя актив и така си осигури отлични шансове да стартира с пробив, само че Мартин удържа и дори на свой ред имаше възможност да отмъкне подаването на Гришо, ала поставеният под номер 18 също не допусна изненади. Играта продължи напълно равностойно до седмия гейм, когато родният ни представител отмъкна подаването на съперника и задържа аванса си до края на сета.

Във втората част станахме свидетели на истинска битка между двамата състезатели, като сблъсъкът се насити с типичните за червените кортове продължителни размени, които протичаха с променлив успех. Квалификантът изостри значително бекхенди си, навлизайки често навътре в игрището, като вземаше рано топката с него и веднага тръгваше към мрежата, където показа завидно майсторство при волетата. Словакът набираше все по-сериозна скорост и Григор се оказа догонващ с 1:4, но отличните му действия в дефанзивен план му позволиха да се добере до тайбрек. В него Мартин започна вихрено и си изгради добра преднина чрез серия от смели отигравания, само че Димитров бързо навакса своя пасив и стигна до сетбол, който реализира чрез спечелена размяна в близост до филето.

Григор продължи с отличните изяви и в третия сет, осъщестявайки ранен брейк с помощта на една изпълнена до съвършенство къса топка. Гришо разви с лекота преимуществото си, а словакът вече далеч не изглеждаше толкова свеж и се придвижваше по-бавно в сравнение с по-ранните етапи на срещата. Това сякаш доведe до отпускане от страна на световния номер 20 и пробивът беше върнат, ала българинът веднага вдигна отново оборитете и скоро получи възможност да сервира за победата при 5:1. Първата ни ракета се справи безпроблемно с тази задача и така си осигури мач за влизане в осминафиналите с един измежду Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена.

Tennis.bg