16 деца от първа група и трима души от персонала на филиала на детска градина „Червената шапчица“ в квартал „Чародейка“ - „Светилник“, са поставени под карантина, след като 60-годишна помощник-възпитателка е диагностицирана с коронавирус. Освен тях в изолация са и двама членове на семейството на жената, здравната инспекция продължава издирването на контактувалите с нея.
Вчера бяха установени още пет жени и петима мъже с Ковид-19. Сред тях са 33-годишна жена и мъж на 47 години, чиито деца посещават детска градина „Звездица 2“ и в събота стана ясно, че са носители на инфекцията.
Под карантина е поставена и 6-годишна първокласничка в Училището по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“, която е била контактна с брат си - дeветокласник в същото училище, който даде положителна PCR проба на 21 септември. Оттогава сестричката му не е посещавала часове, а в класа й няма други заразени.
Останалите шестима с Ковид-19 са двама мъже на 45 и 83 години от Русе, които са на лечение в УМБАЛ „Канев“, 76-годишна жена от Стърмен, настанена в Белодробната болница, и мъж на 72 години, който гостувал в София и заразата е открита там. Той е настанен в „Пирогов“, а 57-годишен мъж от Две могили и жена на 43 години от Русе се лекуват в домовете си.