Започваме изграждането на специална „творческа“ стая, където момичетата и момчетата, настанени при нас, ще могат да дават воля на артистичните си дарби и хобита. Това съобщи за „Утро“ директорката на Центъра за личностно развитие, по-известен все още като Средношколското общежитие, Христина Петкова. 
Нейният екип е разработил проекта „Да живеем и творим заедно“, който е сред няколкото идеи, получили одобрение от Министерството на образованието и науката. Радваме се, че от 22 общежития в цялата страна ние сме сред тези, които са направили впечатление на комисията, уточни Петкова. Екипът получава 7777 лева, с които ще превърне бившата занималня на четвъртия етаж в привлекателно и уютно място за рисуване, моделиране, апликиране и други артистични занимания на учениците в свободното им време. 
Предстои да се купят нови мебели, а също стативи, материали, книги, ще бъде подменено и осветлението в залата. До 15 декември трябва да приключим с ремонта и обзавеждането и след това учениците да могат вече да разгърнат своите таланти в новата творческа стая, каза Христина Петкова. Тя и нейните колеги се радват, че образователното министерство вече обръща внимание и дава възможност да кандидатстват с проекти не само училища и детски градини, но също и общежития, чиято задача е не само да дават подслон на децата, но и да ги изграждат като личности.