Кампанията на кардиологичната болница „Медика кор“ за профилактика на исхемичната болест на сърцето и периферната съдова болест под наслов „За чисти кръвоносни съдове“ продължава на 17 октомври. Тогава безплатните прегледи на пациенти с оплаквания от тежест в гърдите, болки в долните крайници или с вече преживени инфаркти и операции ще се извършват след предварително записване на регистратурата на УМБАЛ „Медика Русе“ или на тел. 0876 830 230 и 082 830 230.
Това е част от инициативите на „Медика Кор“ за днешния Световен ден на сърцето. Пред входа на болницата ще бъде поставено голямо пано „Пази сърцето“. На него всеки може да запише обещание към самия себе си за по-добро здраве чрез отказ от вредни навици, балансирано хранене и по-малко стрес. Впоследствие паното ще бъде разположено във фоайето на болницата като апел към всички пациенти.
В подкрепа на младите специалисти „Медика Кор“ ще даде възможност на пет студентки от специалност „Медицинска сестра“ в Русенския университет да влязат в ангиозалите и в продължение на месец да се запознаят отблизо с работата на инвазивните медицински сестри, които до голяма степен са асистенти на инвазивните кардиолози.