Лекоатлетът на „Дунав“ Стоян Владков стана двукратен шампион на „Студентски град рън“, след като финишира пръв и в индивидуалното бягане, и с русенската щафета. Дебютантът в състезанието пробяга дистанцията от 5.82 км за време 17:48 минути. Той тичаше през цялото време зад шампиона на маратон на България Исмаил Сенанджи („Евър“-Варна), който спечели титлата само преди 9 дни в Кюстендил. В последната обиколка спринтът на Владков се оказа много по-мощен и той изпревари съперника с цели 6 секунди. 
Трети при мъжете завърши друг лекоатлет на „Дунав“ - Сава Тодоров, който пробяга дистанцията за 18:20 минути.
В щафетното бягане 3х1.94 км участваха два русенски отбора. С време 16:52 първи завърши тройката, в която бягаха Стоян Владков, световният шампион на 1500 м при параолимпийците Християн Стоянов и Мартин Недялков. „Б“ отборът на Иван Андреев, Мирослав Спасов и Сава Тодоров завърши трети с резултат 17:06 минути, а между двата русенски тима се вклини тройката на моряците от Варна.
Четвъртото издание на „Студентски град рън“ се проведе на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“. В бягането на 5.82 км, щафетите 3х1.94 км и трибоя от програмата „А1 атлетика за младежи“ се включиха над 100 участници.