Нови три деца на възраст между 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца от затворената детска градина „Звездица 2“ в „Дружба 1“ са с доказан коронавирус, като едното от тях е от Кошов, съобщи вчера Регионалната здравна инспекция. Те са част от изследваните осем малчугани от 1б група, които имаха сходни симптоми за Ковид-19. С тях заразените деца в градината стават общо четири заедно с 3-годишното момченце, за което вчера „Утро“ съобщи, че първо е проявило признаци на заразата. С доказан коронавирус е и 58-годишна учителка.
С PCR тестове са изследвани и други две момченца извън групата - братчета на две от осемте деца, но резултатите им са отрицателни. Епидемиологичното проучване продължава, като засега под домашна карантина са всичките 25 малчугани от групата и двете им учителки.
За последното денонощие има установени още трима възрастни с Ковид-19. Това са 46-годишен от Щръклево и мъж и жена съответно на 76 и 78 години от Русе. Те няма сериозни оплаквания и затова са на домашно лечение. Така диагностицираните с коронавирус в областта станаха 395, а излекуваните - 329, като трима от тях са преборили заразата в сряда.