Добре замислена от служител кражба на 10 200 лева от известна фирма е разкрита само за три дни от криминалисти от Областната дирекция на МВР и Първо РУП, научи „Утро“.
В петък малко след 15 часа търговски представител на един от най-големите хлебопроизводители - „Фаворит 98“, взел крупната сума, за да я внесе в клона на Пощенска банка на ул.“Николаевска“ за покриване на текущи разходи. За да не бият на очи, парите били поставени в найлонова торбичка за пазар. Щом пристигнал до вратата на трезора обаче, мъжът се навел да си завърже връзката на едната обувка и точно в този момент бил нападнат от маскиран, който го повалил на земята с два удара в гърба, грабнал чантата и избягал.
Потърпевшият бързо се изправил и подал сигнал на тел.112. Пристигналите полицаи разпитали свидетелите на грабежа, иззели записите на камерите на банката и малко по-късно от жертва служителят все по-плътно влизал в ролята на водещ съучастник. Видеоматериалите показали, че той е взел активно участие в грабежа. След задържането му се разбрало кой е нападателят, а чрез него полицията стигнала до мозъка на престъплението, в когото била намерена голяма част парите. Липсвали само вече похарчени за лични нужди 300 лева.
По този повод ръководството на „Фаворит 98“ изказва специална благодарност на служителите в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и в Първо районно управление за бързата реакция, проявения изключителен професионализъм и постигнатите резултати за разрешаване на случая.