34-годишният вратар Станислав Антонов-Станката вече е преквалифициран като полеви футболист в настоящия си тим „Партизан“ (Червен бряг). Бившият страж на „Дунав“, който игра три сезона в Първа професионална лига, вече има нова позиция на терена - непосредствено зад нападателите.
„Не го правя за първи път. Играл съм на същата позиция в приятелски срещи при първия си престой в „Дунав“ преди 10 години и по време на втория през 2016 г. Въобще стилът ми като вратар е да играя повече с топката, да я подавам с крак на съотборниците ми, а не да стоя в рамката на вратата. Благодаря на треньора ни в „Партизан“, че ми даде шанс и съм доволен, че до момента го оправдавам“, коментира Станката.
Универсалният футболист е преквалифициран принудително в полеви играч заради финансови проблеми в „Партизан“, довели до напускане на някои играчи. Антонов влезе като резерва в мача за купата на България срещу „Спартак“ (Плевен) и след като редовното време приключи 1:1, вкара решаващата дузпа за победата с общ резултат 5:3. В следващия кръг на турнира реализира един от петте гола във вратата на „Вихър“ (Гулянци). После започна като титуляр срещу „Вихър“ (Славяново) за купата на Аматьорската лига, вкара за 1:0 и подаде за още две попадения за окончателното 6:3.