„Вместо да сме независими, ние последните 12 години сме изключително зависими от мафията, от управляващите и затова днес сме солидарни с въстанието в София. За няколко часа да не може да се влезе в страната - опитваме се някой да ни чуе и да ни види, защото ни омръзна, каквото и да правим, никой да не се съобразява с нас“. Това заяви в началото на вчерашната блокада на кръговото кръстовище пред Дунав мост Зорница Ранева-Дикова, която беше една от организаторките на акцията с искания за оставка на правителството и главния прокурор.
В нея се включиха едва 8 автомобила, които малко след 10 часа спряха достъпа до моста, подкрепени от майка на младеж с увреждания, която заедно със сина си на инвалидна количка се присъедини към недоволството.
Малобройното участие не притесни участниците, които признаха, че част от хората са предпочели да отбележат Деня на Независимостта, вместо да се включат в протеста.
Междувременно еднакви транспаранти с надписи „Русе иска оставка!“ се появиха на парапетите в двете посоки на движение на жп моста над бул.“Липник“, както и на първия мост над бул.“Христо Ботев“ над платното към центъра на града.
Блокадата продължи до 16 часа и беше на смени, като идваха и нови хора. От Дунав мост протестиращите се отправиха към Бяла, за да се включат в планираното за 17.30 часа двучасово затваряне на кръговото кръстовище на пътя Русе-Бяла. 
„На различни места като тук, като в Бяла и в Търново, когато затрудняваме функционирането на държавата, ние показваме на Борисов, че той не е желан и е време да си ходи“, каза Митко Ружинов, също организатор на протеста.
През целия ден трафикът в района на Дунав мост беше пренасочван по обходни маршрути, а граничният пункт беше затворен само за камионите, които чакат да влязат в България.